У Дніпрі стартував всеукраїнський екофорум «Eco Urban Congress»

У Дніпрі стартував всеукраїнський екофорум «Eco Urban Congress»

Укрінформ
У місті Дніпро 16 та 17 червня проходить перший всеукраїнський екологічний форум «Eco Urban Congress».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Дніпровської міської ради.

«Це перший захід такого масштабу у нашому місті і, мабуть, в Україні загалом. До участі запрошені всі відповідальні за питання екології: від науковців до юристів, від представників великих промислових підприємств до держслужбовців. Разом ми зможемо визначити найбільш больові точки і зрозуміємо масштаби необхідних інвестицій для вирішення визначених екологічних проблем. Зокрема, поговоримо про екомоніторинг... Порушимо питання озеленення міст, боротьби з карантинними рослинами, енергозбереження», – зазначив директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.

За його словами, на конгрес зібралися представники наукової спільноти, державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій з різних міст, аби обговорити нагальні проблеми мегаполісів у галузі екології та знайти їхнє вирішення на державному та муніципальному рівнях. Зокрема, на порядку денному – питання законотворчості, просвітницька діяльність, сучасні підходи у сфері захисту довкілля.

Голова постійної комісії з питань екології Наталя Начар’ян наголосила, що інформація, отримана на екологічному форумі, стане основою для роботи депутатського корпусу Дніпровської міськради.

Читайте також: Уряд планує допомогу підприємствам, які переходитимуть на зелені технології — Стефанішина

Директор Асоціації «Укрекоальянс» Максим Барінов вважає, що цей форум дасть можливість створити базу для місцевої стратегії поводження з відходами, яка матиме і роботу з промисловими гігантами, і населенням. Його харківські колеги приїхали на форум, аби поділитися досвідом роботи проєкту «ZeroWaste Academy». Філософія проєкту полягає у тому, що не потрібно чекати законодавчих норм, аби перейти на використання багаторазових продуктів замість, наприклад, пластику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-