ВАКС закрив справу щодо обвинуваченої у справі «Краяна»

ВАКС закрив справу щодо обвинуваченої у справі «Краяна»

Укрінформ
Кримінальне провадження проти фігурантки справи Труханова, експертки з оцінки майна заводу-банкроту “Краян”, обвинуваченої Галини Богданової закрите через смерть підсудної.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таке рішення ухвалила 16 червня колегія суддів Вищого антикорупційного суду, яка розглядала апеляційну скаргу прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури на вирок Малиновського райсуду Одеси від 4 липня 2019 року у справі "Краяна".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку ухвалу постановила 16 червня колегія суддів ВАКС у режимі онлайн-трансляції судового засідання у справі №521/17260/18 .

"Суд розглянув клопотання прокурора САП і постановив ухвалу - закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Галини Богданової у зв'язку з її смертю», – оголосив головуючий суддя Віктор Панкулич.

Ексдиректора підприємства «Брокбізнесконсалт» Богданову прокурори САП обвинувачували у причетності до справи міського голови Одеси Геннадія Труханова та групи посадовців міськради і бізнесменів, які заволоділи коштами міськбюджету в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за заздалегідь завищеною вартістю, причому оцінювачкою будівлі була Богданова.

Читайте також: НАБУ проводить в Одесі 20 обшуків у справі "Краяна" та земельних оборудок

Детективи НАБУ та прокурори САП ініціювали у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені з бюджету Одеси. Пізніше прокурори САП домоглися скасування виправдувального вироку Малиновського райсуду Одеси щодо групи підсудних і розгляду кримінального провадження Вищим антикорупційним судом.

У січні АП ВАКСу виділила в окреме провадження матеріали про купівлю “Краяну” стосовно Богданової за станом здоров'я. 10 березня обвинувачена померла через тяжке захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-