Через тривалі дощі на Буковині почали укріплювати мости

Через тривалі дощі на Буковині почали укріплювати мости

Укрінформ
Через тривалі дощі у річках Буковини піднявся рівень води, а біля мостів утворилися сміттєві затори. Дорожники розчистили та укріпили чотири мости на найбільш загрозливих ділянках.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, передає Укрінформ.

"Упродовж двох тижнів на Буковині дощить. Рівень води у річках регіону дещо підвищився. Ситуація наразі контрольована. Та разом із потоками води переміщується й сміття та гілки. Все це створює своєрідний сміттєвий затор під мостовими спорудами. Тож зараз підрядні організації наводять під мостами лад", - йдеться у повідомленні ОДА.

Зокрема, у селі Ропча Сторожинецької територіальної громади робітники розчищають від непотребу простір під мостом на дорозі Т-26-07 Кіцмань – Сторожинець – Глибока – Опришени. У період інтенсивних опадів пропускна здатність переходу недостатня, річка виходить з берегів і підтоплює господарства. Окрім того, підрядник цю мостову споруду підсилює – укріплює дві проміжні опори.

На шляху Н-10 «Стрий – Івано-Франківськ – Чернівці – Мамалига», у селі Ванчиківці колишнього Новоселицького району, підрядник розпочав укріплювати та зміцнювати опорні стінки мосту. Також підмостове русло річки наново викладуть бетонними плитами.

У селі Лопушній Вижницького району триває комплекс робіт із укріплення берегової опори моста, що на шляху Т-26-09 «Долішній Шепіт – КПП «Руська».

Підмостове русло розчищають і у селі Усть-Путила колишнього Путильського району. Крім того, посилюють й саме кріплення опор мостової споруди, що на дорозі Т-26-01 «Чернівці – Вашківці – Путила – КПП «Руська».

Як розповів у коментарі кореспонденту Укрінформ заступник голови Чернівецької РДА Сергій Фалібога, рівень води у річках Прут, Сірет і Дністер на Буковині продовжує поступово зростати.

Зокрема, станом на сьогоднішній ранок рівень води у Пруті досяг двох метрів і 11 сантиметрів над нульовою позначкою. Критичний рівень води у цій річці становить 3,8 метра.

Читайте також: Сильні дощі та грози не відступають - де литиме найсильніше

Крім того, піднімається рівень води і в річці Дністер. Наразі вода у цій річці піднялася до 2,78 м над нульовою позначкою. Критичним вважається рівень у 6,2 м.

А в річці Сіреті підйом води становить 3,6 м над нульовою позначкою при критичних 5,5 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-