На Рівненщині у меблевій галузі створюють повний цикл виробництва

На Рівненщині у меблевій галузі створюють повний цикл виробництва

Фото
Укрінформ
Меблева галузь Рівненської області бере курс на створення повного циклу виробництва – від деревообробки до продажу за кордон готової продукції.

Про це на першій міжнародній меблевій В2В виставці-конференції Furniture of Ukraine Business Expo, що відкрилася у Києві, сказав голова облдержадміністрації Віталій Коваль, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОДА.

«Наразі меблеві підприємства області вже є лідерами в Україні. А промисловий комплекс Рівненщини забезпечує аж 67% загальнодержавного обсягу випуску фанери. Так, питома вага деревообробної та меблевої промисловості у структурі експорту з області сягає 42%. Йдеться про Німеччину, Францію, Бельгію, Австрію, Польщу, Угорщину, Італію», - сказав Коваль на під час панельної дискусії «Меблеві кластери в Україні: від заснування до отримання прибутку».

За його словами, за спільною ініціативою ОДА та Української асоціації меблевиків на Рівненщині два роки тому почали створювати меблевий кластер .

Передбачається, що він охопить деревообробну галузь, меблеву, швейну, а також сфери дизайну й логістики. Це дозволить виготовляти та просувати в регіоні та за його межами продукцію з високою доданою вартістю.

Аби в галузі деревообробної та меблевої промисловості працювали кваліфіковані кадри, на Рівненщині запустили три сучасних галузевих центри. Там, у двох професійних училищах та ліцеї, юні фахівці відточують свою майстерність на сучасному обладнанні.

Читайте також: З коріння старих дерев: тернополянин виготовляє унікальні меблі

Як повідомляв Укрінформ, триденна міжнародна B2B виставка-конференція «Furniture of Ukraine Business Expo – 2021» відкрилася сьогодні в Києві. Її організатор - Українська асоціація меблевиків. Виставка об’єднала меблевиків, дизайнерів, постачальників, донорів задля зміцнення позицій України в європейському меблевому експорті. Участь у виставці беруть представники 58 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-