Луцьк потерпає від смороду — мер розповів, звідки «тягне»

Луцьк потерпає від смороду — мер розповів, звідки «тягне»

Укрінформ
У Луцькій територіальній громаді перед початком капітального ремонту очисних споруд у селі Липляни готують до вивезення близько 100 тисяч тонн мулу, який накопичився у відстійниках, і це спричиняє неприємні запахи в місті.

Як передає Укрінформ, про це повідомив луцький міський голова Ігор Поліщук у Фейсбуці, підбиваючи підсумки розширеної наради з питань життєдіяльність міста.

«Очисні споруди в Липлянах готують до капітальної реконструкції. Зараз проводимо реконструкцію і підготовку двох коридорів аеротенок, ремонтуємо первинні та вторинні радіальні відстійники. Але найголовніша проблема - це залишки мулу, який накопичився за весь період експлуатації. Плануємо вивезти близько ста тисяч тонн, щоб звільнити місце в мулових картах і далі приймати стоки. Зараз триває активна фаза робіт, що є однією з причин, що спричиняє неприємні запахи у місті», - поінформував Поліщук.

Читайте також: Цукрозавод під Луцьком знову звинувачують у забрудненні води і повітря

Він зауважив, що очисні споруди в Липлянах зведені у 1973 році і відтоді жодного разу там не проводили капітальних і поточних ремонтів. Торік для підтримки роботи очисних споруд направили 10 млн грн.

Читайте також: У Луцьку відновлюють гаряче водопостачання - з Нафтогазом порозумілись

Село Липляни входить до складу Луцької ТГ і розташоване на правому березі річки Стир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-