СБУ не дала вивезти за кордон військові прилади

СБУ не дала вивезти за кордон військові прилади

Фото
Укрінформ
Контррозвідники СБУ запобігли на Закарпатті спробі незаконного вивезення з України товарів подвійного призначення.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ

Як зазначається, співробітники СБУ затримали на пункті пропуску місцевого жителя, у якого вилучили прилад спостереження для самохідної артилерії, танків та бронетранспортерів, а також пристрій для здійснення контролю за результатами ураження повітряних і наземних цілей.

"Усе це місцевий житель хотів приховано вивезти до однієї з країн Євросоюзу. При чому намагався зробити це в обхід обов’язкового експортного контролю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила на хабарі керівництво одного із підприємств Міноборони у Львові

Слідчі органів безпеки розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття правопорушення проводилися спільно із Держмитслужбою за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, днями військова контррозвідка викрила протиправну схему, організовану посадовцями одного з підприємств Міністерства оборони, що спричинила збитки державі у розмірі 5 млн грн. Посадовці держпідприємства МОУ всупереч вимогам законодавства передавали державне майно в оренду комерційним структурам шляхом укладання фіктивних договорів.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-