ЄБРР допоможе Дніпру придбати нові тролейбуси та добудувати метрополітен

ЄБРР допоможе Дніпру придбати нові тролейбуси та добудувати метрополітен

Укрінформ
Міський голова м. Дніпро Борис Філатов підписав в рамках програми «Зелені міста» меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку, що дозволить придбання нових тролейбусів, добудову метрополітену, термомодернізацію майже 200 шкіл і дитсадків.

Про це повідомляється на сайті Дніпровської міськради, передає Укрінформ.

Дніпро став 49-й містом світу та одним із небагатьох в Україні, яке уклало таку домовленість.

У рамках «Зелених міст» першим очікуваним проєктом визначено модернізацію інфраструктури громадського транспорту. Передбачається, що це буде перша в місті масштабна реконструкція трамвайних шляхів та оновлення 18-го та 19-го трамвайних маршрутів, що через Кайдацький міст сполучають низку житломасивів лівого берега з правобережними транспортними розв’язками, зокрема й підземкою. Коштом ЄБРР планується відремонтувати колію та систему живлення, а головне – придбати перші 20 нових низькопідлогових трамваїв.

Крім цього, меморандум передбачає і співробітництво у питаннях, що пов’язані з переробкою сміття, очищенням стічних вод.

«Ми цінуємо це співробітництво. Щоб місто стало на шлях стійкого розвитку, нам потрібно визначити та зрозуміти пріоритетність вирішення основних проблем», – прокоментувала директорка інфраструктурних проєктів у Європі ЄБРР Сьюзан Горанссон, яка відеозв’язком була присутня під час підписання меморандуму між Дніпровською міською радою та ЄБРР.

Читайте також: Львів отримає від ЄБРР €22 мільйони кредиту

Філатов зауважив, що протягом довготривалого співробітництва міста з ЄБРР вони стали не лише надійними партнерами, а й добрими друзями. «Ми готові і надалі розвивати наше співробітництво», – зазначив мер.

Проєкт «Зелені міста» передбачає фінансову та консультаційну допомогу, засновану на численних міжнародних дослідженнях. Обрати та адаптувати їх для міста вже найближчим часом допоможуть європейські експерти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-