У санаторії на Одещині отруїлися 30 дітей

У санаторії на Одещині отруїлися 30 дітей

Укрінформ
В Одеській області в санаторному закладі на гастроентероколіт захворіло 30 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"За оперативними повідомленнями від Одеського обласного лабораторного центру, у смт Сергіївка Білгород-Дністровського р-ну Одеської обл. зареєстрували групове захворювання на гастроентероколіт у дитячому закладі санаторного типу. Захворіли 30 дітей віком до 15 років. Захворілі скаржилися на біль у животі, нудоту, загальну слабкість, блювоту, пронос, підвищення температури тіла в межах 37,5–39С", - йдеться у повідомленні.

У ЦГЗ повідомили, що 17 дітей із перебігом хвороби середньої важкості, шістьох із них госпіталізували й наразі вже виписали. Інші 13 дітей із легким перебігом перебувають в окремому корпусі закладу під наглядом медичного працівника.

За повідомленням Центру здоров'я, епідрозслідування встановило, що причиною спалаху стало недотримання персоналом санітарно-епідемічного режиму в закладі, а також порушення вимог щодо ізоляції та госпіталізації хворих дітей на території закладу.

Читайте також: Поліція розслідує отруєння у дитячому таборі на Одещині: у лікарні - шестеро

Проведення профілактичних, протиепідемічних заходів, лабораторних досліджень продовжується.

Як повідомляв Укрінформ, у травні 2021 року Центр громадського здоров’я отримав повідомлення про шість спалахів гострих кишкових інфекцій, постраждало 26 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-