СБУ заблокувала ботоферму, яку адміністрували з Росії

СБУ заблокувала ботоферму, яку адміністрували з Росії

Фото
Укрінформ
Кіберфахівці Служби безпеки України у Чернігові припинили діяльність ботоферми, яку адміністрували з Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Співробітники спецслужби встановили, що через ботоферму поширювалась фейкова інформація для створення панічних настроїв серед населення. Зокрема розміщувались повідомлення для дискредитації української влади і заклики до повалення конституційного ладу. Також боти публікували неправдиву інформацію про мінування об’єктів, у тому числі критичної інфраструктури.

Читайте також: Кількість кібератак на Україну зросла: «полюють» на органи влади та приватні фірми

Виконавці використовували спеціалізований апаратно-програмний комплекс, через який, зокрема здійснювали транзакції у санкційних електронних платіжних системах.

Під час обшуку за місцем проживання організатора, де знаходилась ботоферма, правоохоронці вилучили сім 16-канальних GSM-шлюзів; дві сім-банки на 128 карток кожен; 370 сім-карток російського мобільного оператора; три ноутбуки, через які здійснювалось керування телекомобладнанням ботоферми.

Читайте також: Спецслужби Ірландії: до кібератак на медсистему причетні хакери РФ

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України викрила і припинила діяльність мережі інтернет-агітаторів та ботоферми в Одесі. Зловмисники поширювали фейкову інформацію, спрямовану на розпалення міжнаціональної ворожнечі та пропаганди сепаратизму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-