У «Сколівських Бескидах» висадили «Сад родини»

У «Сколівських Бескидах» висадили «Сад родини»

Фото
Укрінформ
На Львівщині, в урочищі Колодка національного природного парку «Сколівські Бескиди», заклали початок екопроєкту «Сад родини». Напередодні, 15 травня, тут висадили 15 магнолій.

Про це у Фейсбуці повідомив НП «Сколівські Бескиди», передає Укрінформ.

«З нагоди відзначення Міжнародного дня сім'ї, Дня Європи в Україні та Міжнародного дня захисту клімату 15 травня 2021 року в урочищі Колодка національного природного парку «Сколівські Бескиди» у підніжжі монументального пам'ятника трембітарям та скульптури Архістратига Михаїла при в'їзді у місто Сколе закладено «Сад родини» - висадженням 15 магнолій», - йдеться у повідомленні.

У «Сколівських Бескидах» висадили «Сад родини» / Фото: Національний природний парк «Сколівські Бескиди»

Фахівці парку додають, що магнолія – найдавніше квітуча рослина. З’явилася на землі в крейдяному періоді, близько 140 мільйонів років тому. Ця рослина отримала свою назву на честь ботаніка П’єра Магноля. Витонченість вигляду магнолій дає підставу назвати їх «аристократами» рослинного світу.

Читайте також: На Сумщині висадили у формі тризуба 9 тисяч дерев

Екозахід розпочався з молебню до Пресвятої Богородиці за родину. Учасниками дійства стали 4 членкині Міжнародного жіночого руху «За сімейні цінності» на чолі з Оксаною Білозір – Народною артисткою України, заступницею голови Національної комісії з питань закордонних українців, Богдана Янка – голови Стрийської РДА, депутатів Стрийської районної ради, представників громадських організацій та молодіжної ради Стрийщини.

«Сад родини» на Колодці буде доповнюватися щороку новими рослинами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-