Біля братської могили на Донеччині вшанували память жертв Другої світової

Біля братської могили на Донеччині вшанували память жертв Другої світової

Фото, відео
Укрінформ
На Донеччині у селі Красногорівка біля братської могили радянських воїнів Південного фронту провели урочистий мітинг з нагоди Дня пам’яті та примирення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресс-служба Донецької ОДА.

У селі поховані воїни 126-ї стрілецької дивізії, 238-ї окремої танкової бригади та інших частин, які загинули у боях 7 вересня 1943 року. Кількість загиблих та їхні прізвища невідомі.

У 1965 році на братській могилі було встановлено обеліск на постаменті. У 2015 році внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України вона була пошкоджена. Цьогоріч тут провели ремонтно-реставраційні роботи.

Мітинг до Дня пам’яті та примирення на Донеччині / Фото: dn.gov.ua

Як зазначається, учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, чиє життя обірвалося під час Другої світової війни: тих, хто загинув на фронтах, в окопах, під час бомбардувань, хто потрапив у полон, у концтабори чи зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття. До братської могили поклали квіти.

Участь у заході взяли заступниця голови Донецької ОДА Юлія Костюніна, керівник Очеретинської селищної військово-цивільної адміністрації Микола Коваленко, староста Красногорівської сільської ради Людмила Павлюк, військовослужбовці, представники громадськості, співробітники Національної поліції, ДСНС.

Читайте також: У Харкові вшанували пам'ять воїнів-визволителів Другої світової

Як відомо, 8 травня в Україні та Європі відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. Саме цього дня 76 років тому Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-