На Закарпатті зводять найвищу в Україні підпірну стінку

На Закарпатті зводять найвищу в Україні підпірну стінку

Велике будівництво
Укрінформ
За програмою «Велике будівництво» Президента Володимира Зеленського завершуються роботи зі спорудження підпірної стінки на трасі державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів у Закарпатській області; висота стінки - 6 метрів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної державної адміністрації.

«Тепер село Круглий у Рахівському районі буде відомою точкою на мапі українських доріг, адже саме тут збудували найвищу підпірну стінку країни. Реалізовуємо проєкт у рамках президентської програми «Велике будівництво». Ця конструкція буде 6 м у висоту і 200 м у довжину. Вона захищатиме дорожнє полотно з боку річки», - сказав перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

Завдяки стінці вдалося розширити дорогу до 8 м і облаштувати узбіччя. Споруда дозволить зберегти дорогу в складних гірських умовах: з одного боку траси - високий, до 8-10 м, берег річки, з іншого - крута гора. На цій ділянці часто сходять снігові лавини, а під час повеней рівень води у річці може сягати 5 м.

На Рахівщині триває будівництво інших трьох підпірних стінок. Після їх спорудження підрядник розпочне відновлювати дорожнє полотно.

Читайте також: Будівництво запорізьких мостів не зупиняється попри несправність плавкрана

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що вся мережа доріг між містами, за яку відповідає Укравтодор, може бути відновлена до кінця 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-