На Донеччині перепоховали 99 воїнів Другої світової

На Донеччині перепоховали 99 воїнів Другої світової

Фото
Укрінформ
На Донеччині перепоховали 99 воїнів, що загинули в роки Другої світової війни і останки яких були знайдені пошуковцями Асоціації дослідників військово-історичної спадщини «Плацдарм».

Як передає Укрінформ, про це 7 травня повідомили на сайті Донецької ОДА.

«Сьогодні перепоховали останки 99 воїнів 9-ї та 12-ї армій, 3-ї та 8-ї Гвардійських армій, які загинули в боях при звільненні Краматорського району в 1941-1943 роках», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що серед цих воїнів, за знайденими медалями, капсулами, паперовими фрагментами документів ідентифіковано таких військових: Машкин Микола Йосипович, 1923 року народження, гвардії молодший сержант, 2-га гвардійська мотобригада; Леонов Іван Петрович, 1923 року народження, 390-а гвардійська стрілкова дивізія; Ладигін Михайло Сергійович, 1921 року народження, 79-а гвардійська стрілкова дивізія; Кочнев Р.А. 1912 року народження (напис на ложці); Тагеньєв (напис на ложці); Е.А.И. (напис на гільзі) та Л.І.В. (напис на бритві).

На Донеччині перепоховали 99 воїнів, що загинули в роки Другої світової війни / Фото: Донецька ОДА

Серед встановлених імен є гвардії лейтенант 12 гвардійського стрілецького полку 39 гвардійської стрілецької дивізії Бозорбаєв Укекбай, 1913 року народження, нагороджений медаллю «За відвагу». Останки загиблого передані військовому аташе при Посольстві Республіки Казахстан в Україні полковнику Нуржану Омарову.

Зазначено, що на місці перепоховання - біля братської могили загиблих воїнів Другої світової війни у селі Микільське Святогірської територіальної громади відбувся меморіальний мітинг до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом.

Читайте також: У Слов’янську попрощалися з 99-ма воїнами Другої світової, яких знайшли пошуковці

У заході взяли участь командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, військовий аташе при Посольстві Республіки Казахстан в Україні полковник Нуржан Омаров, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, військовослужбовці, мешканці громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-