Київська та Миколаївська області вийшли з «червоної» зони

Київська та Миколаївська області вийшли з «червоної» зони

Укрінформ
У Київській та Миколаївській областях з 1 травня скасовано червоний рівень епідемічної небезпеки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМУ.

"З 00 год. 00 хв. 1 травня на території Київської та Миколаївської областей скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 30 квітня", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в областях спостерігається стійке покращення епідемічної ситуації і щотижнева кількість госпіталізацій, підтверджених нових випадків захворювання зменшилась в 1,5-2 рази в порівнянні з попереднім тижнем.

«Завантаженість ліжок з киснем у Київській області становить 49%, в Миколаївській – 52%. Рівень госпіталізацій у двох областях менш як 60 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування менш як 20%. У Київській області цей показник 15%, в Миколаївській – 19%», - зазначив Ляшко і додав, що є всі передумови для переведення цих регіонів з червоного в жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Читайте також: Запорізька область наступного тижня може вийти з «червоної» зони

Також головний державний санітарний лікар підкреслив, що крім стабілізації ситуації з коронавірусною хворобою, спостерігається стабілізація ситуації захворюваності на грип та ГРВІ.

Зазначається, що головам ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Також забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад, та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.

Як повідомлялося, з 1 травня столиця послаблює суворі протиепідемічні обмеження, але діятимуть заборони, встановлені для «помаранчевої» зони епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-