На Львівщині з понеділка учні молодших класів повертаються за парти

На Львівщині з понеділка учні молодших класів повертаються за парти

Укрінформ
З огляду на зниження динаміки поширення коронавірусної інфекції у Львівській області, обласна комісія ТЕБ і НС під час позачергового засідання ухвалила рішення, що учні 1-4 класів, заклади дошкільної, позашкільної та профтехосвіти повертаються до навчання у звичайному режимі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

«З наступного тижня учні молодших класів зможуть повернутись за парти. Звичайно, ми будемо щоденно моніторити ситуацію із захворюваністю. Якщо вона змінюватиметься – прийматимемо відповідні рішення», - наголосив заступник голови Львівської ОДА Віталій Загайний.

Зі слів директора департаменту освіти і науки ЛОДА Олега Паски, для учнів молодших класів дистанційне навчання малоефективне, а на сьогодні 6100 працівників освіти вже пройшли процедуру вакцинації.

Комісія зазначила, що у разі збереження позитивної динаміки, область можуть віднести до жовтої зони епіднебезпеки.

Читайте також: Садовий пропонує уряду дозволити роботу музеїв, галерей та театрів у «червоній» зоні

«Станом на сьогодні ситуація із поширенням коронавірусу дещо стабілізувалась. За останній тиждень спостерігається зниження на 26,8% кількості випадків захворювання. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування на сьогодні складає 20,3-20,1 при рекомендованому менш як 20. Раніше цей показник коливався від 27 до 28. Завантаженість ліжок з киснем – 69,2%, за останню добу – 63,7% при рекомендованій нормі менше ніж 65%. Якщо надалі спостерігатиметься така ж тенденція і за 5 днів ми не вийдемо за межі рекомендованих норм, – маємо шанси вийти із червоної зони епіднебезпеки», - пояснила директор обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Читайте також: У Чернівцях із понеділка відкривають початкову школу

Водночас чиновники застерегли, що показники можуть погіршитись внаслідок порушення норм карантину під час великодніх святкувань.

Відтак, обласна комісія ТЕБ та НС рекомендуватиме настоятелям храмів проводити релігійні заходи при заповненні не більше 50% місць, дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра та за умови дотримання усіх карантинних обмежень.

Як повідомляв Укрінформ, на території Львівщини з 25 березня діє червоний рівень епідемічної небезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-