У Запорізькій ОДА відповіли на «привіти» Ляшка – кажуть, то технічна помилка

У Запорізькій ОДА відповіли на «привіти» Ляшка – кажуть, то технічна помилка

Укрінформ
У Запорізькій області у відповідь на закиди заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Віктора Ляшка щодо повільних темпів вакцинації запевняють, що відкрили в три рази більше пунктів щеплень і вакцинують більше людей.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу сказав директор департаменту охорони здоров’я Запорізької ОДА Олексій Кулинич.

Під час брифінгу головний санітарний лікар Віктор Ляшко передав одразу два “привіти” запорізькому чиновнику. Перший - через найменшу кількість підготовлених пунктів щеплень для роботи з вакциною AstraZeneca/Covishield, яка вироблена на майданчику в Південній Кореї, а другий - через порушення алгоритму МОЗ, адже досі не використали індійську вакцину з першої партії.

Читайте також: Ляшко пояснив, коли почнуть вакцинувати людей на підприємствах

З приводу першого “привіту” Кулинич сказав, що вийшла технічна помилка. “Вчора, коли в МОЗ відправлялись дані, стала технічна помилка. В нас не 29, а 80 пунктів щеплення підготовлено і ще будуть розгортатись”, - пояснив запорізький чиновник.

Щодо невикористаних індійських вакцин, Кулинич відповів, що темпи вакцинації значно прискорились: за вчора на Запоріжжі було зроблено рекордну кількість щеплень від коронавірусу - 1084.

Читайте також: Ляшко назвав область, де відкриють найбільшу кількість пунктів COVID-вакцинації

За інформацією лабораторного центру МОЗ, всього з початку вакцинальної кампанії станом на ранок 23 квітня охоплено першим щепленням 19 978 осіб (вакциною AstraZeneca/Covishiel – 18 805 осіб, Coronavac – 543, Pfizer – 630).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-