У парку природи на Чернігівщині від надмірної уваги відвідувачів загинуло дитинча муфлона

У парку природи на Чернігівщині від надмірної уваги відвідувачів загинуло дитинча муфлона

Фото
Укрінформ
У парку природи "Беремицьке" на Чернігівщині дитинча муфлона загинуло внаслідок надмірної уваги відвідувачів - після того, як люди погладили новонароджену тваринку, мати від неї відмовилася.

Про це повідомляється на сторінці парку у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Нещодавно в парку сталось 2 випадки, коли туристи, порушивши правила, підходили і гладили новонароджених тварин. Дитинчаті муфлона це коштувало життя, за життя лошати польського коника зараз борються наші ветеринари", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У зоопарку Маріуполя народилося верблюденя

У коментарях фахівці пояснюють, що коли людина контактує з дитинчам, вона залишає на ньому свої запахи, і тварина-мати потім відмовляється його приймати. А штучним вигодовуванням щойно народжене маля врятувати дуже важко.

У зв’язку з цим парк закликає відвідувачів спостерігати за дикою природою без втручання у її життя. Особливо в період тиші, коли тварини дають потомство.

"Якщо хочете краще роздивитись тварин, скористайтесь біноклем (є можливість орендувати в парку), але не наближайтесь до них ближче, ніж на 20 метрів", - наголошується у дописі.

Читайте також: У Дніпрі та Запоріжжі випустили на волю 2 000 врятованих узимку кажанів

Нагадаємо: парк природи "Беремицьке" розташований у Козелецькому районі Чернігівщини, його площа - близько 500 га. На території парку відтворюється первозданна природа, яка була в цих краях у V-X сторіччях (до утворення Київської Русі) - коли люди жили з нею ще в повній гармонії. Втілюючи ідею ревайлдингу (відновлення природи, притаманної тій чи іншій місцевості), працівники парку засаджують і заселяють територію тими видами рослин, тварин, птахів, комах, які утворять замкнутий біологічний цикл прадавнього чернігівського Полісся. Водночас тут розвивають туризм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-