На Закарпатті ремонтують дорогу вздовж українсько-угорського кордону

На Закарпатті ремонтують дорогу вздовж українсько-угорського кордону

Велике будівництво
Укрінформ
На Закарпатті за президентською програмою «Велике будівництво» ремонтують дорогу М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші, яка проходить вздовж українсько-угорського кордону та включає під'їзд до КПП «Косино».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) у Фейсбуці.

Зазначається, що на маршруті М-25 КПП «Соломоново» – Велика Добронь – Яноші Укравтодор планує відновити ділянку від села Яноші до Великої Доброні довжиною 35,2 км.

«5 екскаваторів, грейдер, пів сотні вантажівок – цілодобово на маршруті ведеться заміна перезволожених ґрунтів, якими багатий цей південний регіон Закарпаття. Вибрано десяток тисяч кубометрів земельного полотна, яке замінили на стабільну основу. Чим небезпечні пучини? Це нестабільна основа для дорожнього конструктиву, яка не здатна довгий час витримувати посилене навантаження. Насичені вологою ґрунти можуть призвести до підняття, просідання та подальшої руйнації всього шару покриття. Щоб цього не відбулося, земляне полотно підлягає стабілізації», - розповідають в Укравтодорі.

Після стабілізації земляного полотна буде облаштовано основу дорожнього одягу із органо-мінеральної суміші. Наступний етап – влаштування вирівнювального шару із крупнозернистого асфальтобетону.

Всього у Закарпатській області у 2021 році буде відновлено більш як 80 кілометрів прикордонної дорожньої інфраструктури.

Читайте також: Укравтодор продовжує ремонтувати дорогу до курортного Очакова

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу президента і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко раніше заявив, що у планах «Великого будівництва» на 2021 рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-