Великодні богослужіння на Чернігівщині проводитимуть просто неба

Великодні богослужіння на Чернігівщині проводитимуть просто неба

Укрінформ
На Чернігівщині богослужіння у дні великодніх свят християн східного обряду проводитимуть надворі коло храмів.

Про це повідомив сектор комунікації поліції Чернігівської області, передає Укрінформ. 

"Наразі між поліцією, владою та релігійними установами досягнуто домовленостей, що служби проводитимуться надворі. На майданчиках біля культових споруд буде зроблена розмітка для дотримання дистанції між людьми, а на місцевому телебаченні можна буде подивитися пряму трансляцію заходів", - ідеться у повідомленні.

Окрім того, кількість богослужінь та освячень буде збільшена, а для контролю за дотриманням карантинних обмежень залучатимуть волонтерів.

Зазначається, що відповідних домовленостей було досягнуто на зустрічі керівництва поліції та облдержадміністрації з представниками трьох релігійних конфесій - УПЦ, ПЦУ та УГКЦ. Учасники зібрання обговорили особливості святкування Вербної неділі, Великодня та проходження поминальних днів на території Чернігівщини. Загалом богослужіння проводитимуться священиками 480-ти культових споруд.

За словами начальника ГУНП в області Володимира Нідзельського, під час проведення масових релігійних заходів охорону громадського порядку біля храмів задля недопущення скупчення людей забезпечуватимуть співробітники превенції, спецпризначенці, вибухотехніки, кінологи та ін. Зараз правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу з громадянами та духовенством.

Читайте також: Великдень на карантині: Зеленський закликає українців святкувати розважливо

Як повідомлялося, за епідситуацією, пов’язаною з поширенням COVID-19, Чернігівщина наразі відноситься до червоної зони епіднебезпеки.

Фото: cn.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-