У Харкові бракує лікарів для розгортання додаткових COVID-ліжок - віцемер

У Харкові бракує лікарів для розгортання додаткових COVID-ліжок - віцемер

Укрінформ
У Харкові неможливо створити додаткові місця в лікарнях для лікування пацієнтів з COVID-19, бо не вистачає лікарів.

Про це сказала з трибуни сесії Харківської міськради віцемер Світлана Горбунова-Рубан, передає Укрінформ.

"На сьогодні в Харкові немає можливості збільшити кількість додаткових місць для інфікованих COVID-19, оскілки не вистачає медичних працівників і достатнього рівня технічного оснащення лікарень", - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, раніше міськрада зверталася за допомогою до медпрацівників і учених-розробників нововведень: "Великого бажання ніхто з них не виявив".

Читайте також: У Харкові відкрили ще одне COVID-відділення

"У Харкові звільнилося понад 2 тис. медпрацівників, в тому числі, 418 - з лікарень, які надають стаціонарну допомогу. Для формування бригад, які будуть надавати допомогу хворим на COVID-19, необхідні лікарі-анестезіологи, терапевти, кардіологи, інфекціоністи, лікарі-лаборанти, фельдшери, медичні сестри, молодший медичний персонал. Без наявності достатньої кількості медперсоналу розгортання нових ліжок не має сенсу", - додала віцемер.

Що стосується матеріальних стимулів, то, за її словами, медпрацівники Харкова, які надають допомогу хворим з COVID-19, торік отримали доплати в 300% окладу на загальну суму понад 75 млн грн: "Цього року вже виплачено доплат на суму 40,4 млн грн".

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня на сесії Харківської міськради виступив як запрошений фахівець відомий харківський лікар-педіатр Євген Комаровський, який закликав депутатів не тільки вакцинуватися особисто, а й просувати вакцинацію серед виборців. Як він підкреслив, вакцинація захистить організм ефективніше, ніж той факт, що людина вже перехворіла COVID-19.

Читайте також: У лікарні Харкова відкрили додаткове COVID-відділення

Станом на 21 квітня, в Харкові, за даними обласного лабораторного центру МОЗ, - 723 нових випадки захворювання на COVID-19. Усього в Харківській області з початку реєстрації лабораторно підтверджено 127 803 випадки захворювання, 27 172 особи перебувають під медичним наглядом, 98 162 людини одужало, 2 469 - померло.

В Україні за минулу добу зафіксовано 12 162 випадки зараження коронавірусом, водночас одужало 14 720 осіб. Усього з початку пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 1 974 118 людей, з них померло 40 796, одужало - 1 514 472.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-