На Дніпропетровщині добудовують амбулаторію - фото

На Дніпропетровщині добудовують амбулаторію - фото

Велике будівництво
Укрінформ
У селі Миколаївка, що у Софіївській громаді Дніпропетровської області, завершується будівництво нової амбулаторії, яку зводять за програмою президента “Велике будівництво”. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

За словами голови Дніпропетровської ОДА Валентина Резніченка, на нову амбулаторію чекають понад 2 тисячі мешканців села.

На Дніпропетровщині добудовують амбулаторію / Фото: adm.dp.gov.ua

«Сучасні медичні послуги мають бути доступними для всіх. Відразу в декількох куточках регіону зводимо «з нуля» амбулаторії. Все – за сучасними технологіями будівництва та енергозбереження», - підкреслив він.

Старій будівлі поліклініки Миколаївки – понад 100 років. Там давно немає води та опалення. А на аналізи доводиться їхати до Дніпра чи Софіївки, бо це село – найвіддаленіше у громаді.

Староста громади Анатолій Дюжник підкреслив, що будівництво нової амбулаторії стало можливим завдяки спільним зусиллям держави та обласної влади. За його словами, всередині нової будівлі є і світлі кабінети, і навіть житло для лікаря, а, крім того, для медиків придбали новий службовий автомобіль.

Представник підрядної організації Віталій Науменко розповів, що при будівництві амбулаторії акцент був зроблений на максимальній енергоефективності: фасад має металеву обшивку, під нею – 10 см «вати», на покрівлю пішло два утеплювача загальною товщиною понад 30 см.

Після відкриття амбулаторія надаватиме всі послуги первинної медицини. Головний лікар Софіївського центру первинної медико-санітарної допомоги Тамара Бідулько повідомила, що в амбулаторії можна буде зробити 9 видів аналізів, тести на гепатит, коронавірус і вагітність, а також електрокардіограму, щеплення, обстеження.

Читайте також: На Миколаївщині будують сільську амбулаторію - фото

«Ми вже отримали автоматичні аналізатори, електрокардіограф, обладнання для оглядів. Загалом – понад 40 одиниць. Чекаємо й на устаткування для телемедицини: лікар зможе консультуватися з колегами з обласних медзакладів», – додала Бідулько.

Зараз тривають зовнішні роботи, а після буде приведено до ладу і територію навколо.

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко заявляв про те, що у 2021 році буде відремонтовано 177 приймальних відділень по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-