Стартував ремонт на дорозі Долина–Хуст, що з'єднає дві області

Стартував ремонт на дорозі Долина–Хуст, що з'єднає дві області

Велике будівництво
Укрінформ
На Закарпатті стартували ремонтні роботи на дорозі Р-21 Долина – Хуст, котра з'єднає дві області - Закарпатську та Івано-Франківську. Роботи ведуться в рамках національної програми “Велике будівництво”.

Про це повідомляється на сайті Закарпатської ОДА, передає Укрінформ. 

Зазначається, що протяжність автошляху становить 83 км, дорогу планують оновити повністю.

«У 2020 році вже відремонтували 30 км цього маршруту: від межі з Івано-Франківською областю до Міжгір'я. Тут уже зробили верхній шар дорожнього покриття. На ділянці наступних 19 км є поки тільки вирівнюючий шар”, - повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький.

За його словами, у 2021 році ремонт розпочався на ділянці від обходу міста Хуста до с.Березового. Тут наразі тривають підготовчі роботи: розчистка кюветів та узбіч, обстеження та підготовка штучних споруд до ремонтів.

Читайте також: Укравтодор завершить оновлення дороги Лисичанськ – Бахмут у червні цього року

Даний маршрут проходить у гірській місцевості, а отже тут є і штучні споруди. Зокрема, від Торунського перевалу до Соймівського мосту провели ремонт 11 малих й одного середнього мостів. Цьогоріч запланували провести два капітальні ремонти двох мостів у межах цієї дороги, додав Білецький.

Дорога Р-21 Долина – Хуст проходить через Торунський перевал, що є частиною масиву Внутрішні Ґорґани, який розташований в Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Читайте також: На Закарпатті відновлюють дорогу Львів – Ужгород

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу Президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко зазначав, що за програмою Президента до кінця 2023 року планується відбудувати всю мережу загальнодержавних доріг (трас між великими містами). Згідно з Постановою Кабінету Міністрів, на дороги загального користування державного значення Закарпатська область отримала 1 млрд 706 млн грн.

Фото: Закарпатська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-