«Ігри Нескорених» відбудуться у Кривому Розі

«Ігри Нескорених» відбудуться у Кривому Розі

Укрінформ
У Кривому Розі Дніпропетровської області відбудуться всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених» з плавання та стрільби з лука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

«Кривий Ріг став другим містом після Черкас, який прийме всеукраїнські змагання по програмі «Ігор Нескорених» для поранених ветеранів за межами столиці», - йдеться в повідомленні.

Змагання пройдуть 10-11 липня 2021 року.

«Мінветеранів та оргкомітет «Ігор Нескорених» спільно та тісно працюють над розвитком спортивної реабілітації ветеранів в регіонах. Саме тому міністерство надає і буде надавати підтримку регіональним осередкам та розвинутим ініціативам, що спрямують свої зусилля на реінтеграцію через спорт поранених військовослужбовців та ветеранів у їхніх громадах. Щодо самих дисциплін – їх вибір не випадковий. Стрільба з лука, що вимагає сфокусованості, є чудовою можливістю проявитись нашим воїнам, показати набуті за час служби у війську навички. Щодо плавання - це одна з найбільш інклюзивних форм відновлення. Тим паче для ветеранів повинні бути створені умови активно користуватись такою можливістю реабілітації», - зазначив заступник міністра у справах ветеранів Ігор Безкаравайний.

Читайте також: Ігри Нескорених: збірна України провела відкрите тренування

Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін наголосив, що міська влада реалізує одну з найкращих в Україні програм з підтримки адаптації ветеранів АТО до мирного життя. У місті є модернізований плавальний басейн, триває реконструкція ще кількох великих спортивних об'єктів. Тут також буде один з опорних майданчиків для проведення змагань учасників бойових дій, в тому числі й «Ігор Нескорених».

«Ми проведемо крутий захід для ветеранів в Україні. Хочемо довести, що на місцях можуть забезпечувати такі змагання на високому рівні. Місто допомогло придбати інвентар, зараз обговорюємо дизайн спортивної форми. Учасники бойових дій, які отримали поранення чи контузію під час захисту країни, заслужили на таке ставлення. Це не просто спорт великих досягнень, це насамперед реабілітація і повернення до нормального життя після війни», - зазначив голова місцевого організаційного комітету «Ігри Нескорених Кривбас» Микола Колесник.

Читайте також: В Україні стартував відбір до міжнародних змагань для поранених військових і ветеранів

Ветерани будуть змагатися у плаванні (50 м, вільним стилем та брас) та стрільбі з лука (категорії новачків, просунутих та професіоналів, дистанція 18 м).

Як повідомляв Укрінформ, 27 червня на Центральному стадіоні Черкас відбудуться четверті всеукраїнські змагання «Ігри Нескорених». Цього року вперше національні змагання будуть проведені за межами столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-