Щеплення вакциною Pfizer-BioNTech стартувало на Чернігівщині

Щеплення вакциною Pfizer-BioNTech стартувало на Чернігівщині

Укрінформ
На Чернігівщині у понеділок, 19 квітня, розпочалося щеплення вакциною Comirnaty проти COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської ОДА, передає Укрінформ.

"Першими вакцинували підопічних обласного геріатричного пансіонату і протягом двох днів щеплення тут отримають 228 мешканців закладу та персонал", - зазначила голова Чернігівської облдержадміністрації Анна Коваленко.

За її словами, загалом область отримала 1170 доз вакцини разом із розчином для розведення, шприцами та коробками для безпечної утилізації медичних відходів. Вакциною Pfizer-BioNTech, у першу чергу, щепитимуть саме мешканців будинків для літніх людей та персонал.

В ОДА додали, що препарат надійшов до Чернігова 18 квітня. Він зберігатиметься в термоконтейнерах, які будуть регулярно поповнювати сухим льодом. Звідти попередньо розморожені до +2-8°C флакони з вакциною щодня видаватимуть мобільним бригадам, які мають використати її протягом 120 годин.

Приватна логістична компанія "Фармасофт" щотижнево доставлятиме вакцину з національного складу на регіональний за умови збереження "холодового ланцюга".

Читайте також: У Києві розпочалося щеплення вакциною Pfizer

Як повідомляло агентство, 6800 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Британія-Швеція) індійського виробництва Чернігівщина отримала 24 лютого однією з перших в Україні. Пізніше надійшла додаткова партія в кількості 1500 доз, а нещодавно - 3400 доз китайської вакцини CoronaVak. Останньою в області прищеплюють лежачих хворих, людей, які за ними доглядають, та вчителів, задіяних у ЗНО.

Станом на 18 квітня в області першу дозу імунізаційного препарату отримали 8166 людей, з них вакциною AstraZeneca - 8056, вакциною CoronaVac - 110.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-