Сьомий за тиждень порив колектора: три населені пункти на Харківщині - без води

Сьомий за тиждень порив колектора: три населені пункти на Харківщині - без води

Укрінформ
Місто Лозова, с. Домаха та частина селища Панютиного на Харківщині залишилися без води через порив на каналізаційному колекторі. Це вже сьома аварія за тиждень.

Про це повідомляє Лозівська міськрада, передає Укрінформ. 

"Лозова, Домаха та частина Панютиного 19 квітня залишилися без води через порив на колекторі від каналізаційної насосної станції №4. Це вже 7-ма аварія за тиждень. Попередні пориви на колекторі були меншими, комунальники ліквідовували їх без відключень води", - зазначають у міськраді.

Аварію ліквідовує «Лозоваводосервіс». Аварійна ділянка - поряд із місцем попереднього масштабного пориву, через який відключали воду 14 квітня. Тоді аварію ліквідовували 15 годин.

Читайте також: У Києві через аварію на колекторі провалилася дорога

Наразі ведуться земельні роботи для встановлення масштабу аварії, пояснив директор КП «Лозоваводосервіс» Володимир Кириченко. Після того як фахівці дістануться до трубопроводу, зможуть дати прогноз, скільки часу знадобиться для усунення аварії.

Повідомляється, що з ладу вийшли обидві «нитки» каналізаційного колектора.

У міськраді наголосили, що кількість аварій на колекторі зросла через зношеність трубопроводу та погодні умови – навесні розпочався так званий рух ґрунтів, що спричиняє додаткове навантаження на мережі.

Читайте також: У Лозовій поновили денне водопостачання - відкривають школи

Для оновлення КНС-4 необхідно майже 35 мільйонів гривень. Цьогоріч планують роботи на найбільш аварійних ділянках. Для реконструкції виділили 3 мільйони гривень.

Каналізаційний колектор від КНС-4 прокладений у дві «нитки» протяжністю майже 3 та 3,2 кілометра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-