На вантовому мосту в Запоріжжі завершують монтаж тимчасових опор

На вантовому мосту в Запоріжжі завершують монтаж тимчасових опор

Велике будівництво
Укрінформ
На вантовому мосту в Запоріжжі, який зводиться за програмою Президента "Велике будівництво", завершують монтаж тимчасових опор.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) у Фейсбуці.

Зазначається, що після завершення монтажу Укравтодор зможе перейти до найскладнішого етапу: влаштування першої прогонової будови основної конструкції. Після того, як прогонову будову зберуть і зварять в одну секцію, тимчасові опори демонтують і звільнять русло Дніпра. Завершення робіт на верховій частині вантового мосту дозволить відкрити рух транспорту від Хортицького району через острів до прибережної магістралі.

В Укравтодорі нагадують, що Запорізький міст є цілим ансамблем складних інженерних споруд. Весь комплекс складатиметься з 27 споруд і 2 позакласних мостів, двох проїздів балкового мосту та двох проїздів вантового. Протяжність автомагістралі становитиме 9 км.

Підрядником є компанія Onur, роботи тривають в режимі 24/7. На будівництві задіяні близько 500 мостобудівників.

Читайте також: Будівельні роботи на запорізьких мостах тривають цілодобово

Як повідомляв Укрінформ, 24 грудня 2020 року Президент Володимир Зеленський відкрив першу частину вантового мосту через річку Старий Дніпро, який є частиною автотранспортної магістралі, що будується з 2004 року. Цей міст намагалися побудувати ще з 1965 року. Цього року планують відкрити другу частину, а до Дня незалежності – завершити роботи на першому проїзді вантового мосту через Дніпро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-