На Херсонщині у восьми населених пунктах мовить лише російське ТБ – правозахисники

На Херсонщині у восьми населених пунктах мовить лише російське ТБ – правозахисники

Карта
Укрінформ
На півдні Херсонської області у 8 населених пунктах мовить лише російське телебачення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Кримської правозахисної групи.

«У 8 населених пунктах, охоплених моніторингом, вдалося розпізнати російське телебачення. Українського телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. Телебачення сканували за всіма напрямами антени», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кримська правозахисна група здійснила моніторинг поширення ТБ-сигналу на півдні Херсонської області у квітні 2021.

Моніторинг телебачення Т2 відбувався у 21 населеному пункті півдня Херсонської області. В одному населеному пункті (Громівка) зовсім не вдалося просканувати телебачення – сигнал був відсутній у всіх напрямках антени. В інших населених пунктах за наявності українських телеканалів не зафіксовано сигналу російського телебачення.

Читайте також: Маріупольці переважно вірять у фейки та теорії змов

Як повідомляв Укрінформ, перехід з аналогового на цифрове мовлення призвів до того, що на прикордонних територіях від 30 до 40% населення залишилися без українського мовлення, про що заявив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков під час слухання у парламентському Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-