Помер ректор Луганського університету Шевченка Сергій Савченко

Помер ректор Луганського університету Шевченка Сергій Савченко

Укрінформ
Сьогодні, 19 квітня, на 63-у році життя помер ректор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Сергій Вікторович Савченко.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба університету.

В університеті, навчання в якому він завершив у 1981 році, він почав працювати в 1986 році. За ці роки Савченко обіймав різні керівні, наукові та викладацькі посади. За його участі колись Ворошиловградський педагогічний інститут спочатку став державним педагогічним університетом, а потім – національним.

У 2014 році з початком російської агресії проти України професор зробив усе можливе для відновлення повноцінної діяльності Луганського національного університету на підконтрольній українській владі території в місті Старобільську.

Його досвід та знання щодо розвитку гуманітарної сфери області були затребувані на обласному рівні: багато років Савченко працював у складі колегії Луганської обласної державної адміністрації. На цьому у некролозі наголосило керівництво області.

Він мав велику повагу з боку колег та студентів, завжди був оточений багатьма друзями та однодумцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-