На Буковині прогнозують вихід з «червоної» зони найближчими днями

На Буковині прогнозують вихід з «червоної» зони найближчими днями

Укрінформ
У Чернівецькій області останніми днями спостерігають значне зниження рівня госпіталізації пацієнтів із COVID-19 та підозрою.

Тому з дня на день тут очікують виведення регіону із «червоної» зони карантинних обмежень.

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак, передає Укрінформ.

«Наразі ми маємо єдиний показник, який трішки відхиляється від нормативів для того, щоб вийти з червоної зони - це кількість госпіталізацій на 100 тисяч населення. Сьогодні ми продивилися динаміку за вихідні і знову бачимо, що значно знижується цей показник. Наприклад, за вчора - це було близько 30 госпіталізацій. Ми давно уже не мали, навіть у вихідний день, такої низької кількості госпіталізацій. Бо зазвичай, упродовж останніх двох місяців, навіть у вихідний день у лікарнях з'являлося близько 80-100 нових пацієнтів», - сказала Гусак.

Вона розповіла, що про епідемічну ситуацію в регіоні та можливий вихід із «червоної» зони епіднебезпеки спілкувалася вранці із заступником міністра, головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком.

Читайте також: В одному з районів Буковини епідпоріг з ГРВІ перевищений майже на 100%

«Ніхто нічого спеціально не робить для того, щоб просто вийти із «червоної» зони. Тобто, якщо у нас і далі справді йдуть госпіталізації, то ми будемо говорити, що ситуація складна. Але з того, що ми сьогодні обговорювали з колегами, ми бачимо, що з дня на день ми мали би вийти повністю із «червоної» зони», - додала чиновниця.

За її словами, Чернівецька область уже пройшла піковий період четвертої хвилі коронавірусу. Проте, в ОДА досі не спостерігають тієї заспокійливої ситуації, яка була між першою і другою та другою і третьою хвилями.

Як повідомлялося, станом на 19 квітня у Чернівецькій області зафіксували 75 392 випадки інфікування COVID-19. Із них 56 202 пацієнти одужали, 1 572 людини померли.

В Україні загалом підтверджено 1 953 016 випадків коронавірусу, з них за добу – 6 506.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-