На Закарпатті відновлюють дорогу Львів – Ужгород

На Закарпатті відновлюють дорогу Львів – Ужгород

Велике будівництво
Укрінформ
Дорогу національного значення Н-13 Львів – Самбір – Ужгород, що з’єднує Закарпатську та Львівську області, ремонтують за програмою Президента України «Велике будівництво».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Закарпатської обласної державної адміністрації.

«На маршруті Н-13 Львів – Самбір – Ужгород відновлюють 87 кілометрів якісного дорожнього покриття дороги від Ужоцького перевалу до обласного центру Закарпаття», – розповів перший заступник голови облдержадміністрації Мирослав Білецький.

Ужоцький перевал через Верховинський Вододільний хребет Українських Карпат розташований на межі Галичини і Закарпаття поблизу кордону з Польщею. Висота перевалу - 889 м. Через перевал проходить автодорога Н-13, яка сполучає Львів з Ужгородом, і вона є альтернативою трасі М-06 Київ – Чоп.

Зараз роботи на Н-13 тривають біля села Оноківці. Тут підрядник зробив фрезерування старого дорожнього полотна. Наступний етап – вирівнюючий шар та покриття щебенево-мастичним асфальтобетоном.

На відрізку після 225 кілометра стартували роботи з влаштування основи дорожнього одягу з органо-мінеральної суміші. На цій ділянці рух тимчасово організовано у реверсному режимі, про що попереджають виставлені знаки.

За планом, у 2021 році введуть експлуатацію всі ділянки дороги Н-13.

Читайте також: Укравтодор активно шукає додаткові джерела фінансування «Великого будівництва»

Як повідомляв Укрінформ, раніше заступник керівника Офісу президента та координатор “Великого будівництва” Кирило Тимошенко зазначав, що за програмою Президента до кінця 2023 року планується відбудовати всю мережу загальнодержавних доріг (трас між великими містами).

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України на дороги загального користування державного значення Закарпатська область отримала 1 млрд 706 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-