Садовий розповів, як у «червоному» Львові планують святкувати Вербну неділю і Великдень

Садовий розповів, як у «червоному» Львові планують святкувати Вербну неділю і Великдень

Укрінформ
Львівська міська рада готує протокол, згідно з яким у місті відбуватиметься освячення під час Вербної неділі та Великодня.

Як повідомляє пресслужба Львівської міської ради, про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий, передає Укрінформ. 

«Ми проводили онлайн-зустрічі з отцями всіх конфесій Львова щодо святкування Великодня. До цих нарад долучались наші лікарі, які пояснювали складність епідситуації в місті: люди потрапляють в медичні заклади в дуже складному стані. Відтак ми дійшли згоди щодо проведення освячень. Зараз ми розробляємо протокол, згідно з яким це все буде відбуватися: лише на відкритому повітрі, з дотримання великої дистанції між вірянами. Також священнослужителі дозволяють самостійно освятити великодні кошики вдома свяченою водою», - зазначив Садовий.

Читайте також: Львів продовжив карантин, але дозволив роботу ринків

Міський голова додав, що зараз категорично не можна допустити, щоб багато людей збиралось в одному місці, адже це одразу дасть ріст захворюваності.

«За останні 2 дні ми знову бачимо ріст захворюваності. За вчора в комунальні лікарні поступило 39 людей, а виписано лише 8. Знову маємо зростаючу динаміку, наразі ситуація непроста», - акцентував мер.

Читайте також: Великдень на карантині: Київ звернувся до релігійних громад

За даними міськради, станом на ранок 19 квітня у Львові та на Львівщині підтверджено 123397 випадків інфікування коронавірусом, з них 3050 – летальні. За минулу добу лабораторні центри провели 1258 ПЛР-тестів. Відтак, 490 – позитивні, серед них львів’ян – 343. В стаціонарах Львова перебуває 972 особи: 911 з них має Covid-19, 66 – у реанімації, 29 людей підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступили 39 осіб, виписались – 8.

Як повідомлялося, в Україні минулої доби зареєстровано 6 506 випадків зараження коронавірусом. За весь час пандемії захворіло 1 953 016 осіб; одужало – 1 487 677; летальних випадків – 40 000; проведено ПЛР-тестувань – 8 958 482.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-