На Київщині почали щеплення вакциною Pfizer

На Київщині почали щеплення вакциною Pfizer

Укрінформ
У Київській області в неділю, 18 квітня, почали робити щеплення від COVID-19 вакциною Pfizer, у решті регіонів України використання цієї вакцини стартує з 19 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Фейсбуці.

"Щеплення вакциною Pfizer розпочинається вже сьогодні в Київській області, а вже відзавтра її використовуватимуть по всій Україні. Цю вакцину отримають насамперед персонал і мешканці будинків для літніх людей, а потім - рятувальники й прикордонники", - написав глава уряду.

Він нагадав, що перша партія вакцини Pfizer прибула цього тижня. В межах глобальної ініціативи COVAX Україна безкоштовно отримала 117 тисяч доз вакцини Comirnaty виробництва компанії Pfizer/BioNTech.

Читайте також: У «Борисполі» від COVID-19 вакцинували правоохоронців та начальника поліції Київщини

Шмигаль зазначив, що паралельно вже триває щеплення вакциною CoronaVac, яка насамперед розподілена серед маломобільних груп населення, соціальних працівників, освітян, які беруть участь в організації ЗНО.

За його словами, Україна також домовилася з Єврокомісією про співпрацю над сумісністю українського та європейського Цифрового сертифіката про імунітет від COVID-19. Відповідних домовленостей на доручення Шмигаля досягла віцепрем’єр Ольга Стефанішина під час зустрічі з віцепрезидентом Єврокомісії Вєрою Юровою.

Читайте також: У ВООЗ вважають передчасним розглядати рекомендацію про три щеплення вакциною Pfizer

"Цифровий сертифікат ЄС буде підтверджувати, що людина вакцинувалася від коронавірусу, одужала від нього, а також здала тести. Сумісність українського і європейського сертифіката дасть можливість українцям безперешкодно подорожувати Європою", - розповів очільник українського уряду.

Читайте також: В ЮНІСЕФ сказали, коли Україні чекати наступну партію вакцини від COVAX

Як повідомлялося, 16 квітня в Україну в рамках механізму COVAX доставили 117 тис. доз вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech. Згідно з планом вакцинації, ця партія передбачена для щеплення людей похилого віку, які перебувають в інтернатах, а також працівників ДСНС та ДПСУ.

Крім того, 6 квітня Україна досягнула домовленостей із компанією Pfizer щодо постачання 10 млн доз вакцини проти коронавірусу до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-