У зоопарку Маріуполя народилося верблюденя

У зоопарку Маріуполя народилося верблюденя

Відео
Укрінформ
У Маріуполі, в парку дикої природи, три дні тому народилося маля верблюда, яке вже зміцніло й може ходити самотужки.

Про це кореспонденту Укрінформу 16 квітня повідомили співробітники зоопарку.

«Днями у нас народилося верблюденя - дівчинка. Коли народжується малюк, спочатку складно - ми забираємо його, ковдрою підв'язуємо біля пупка, тримаємо з обох боків, і він вчиться ходити. А коли вже ніжки зміцніють, наллються, потім він і сам починає ходити. Зараз нашому новонародженому малятку вже три дні - вона сама ходить і навіть стрибає», - розповіли співробітники зоопарку.

Тепер маленьке верблюденя до кінця року буде мешканцем зоопарку, тому що увесь цей час його мати годує своїм молоком. «Потім, може, ми верблюда обміняємо. У нас у зоопарку наразі живуть три верблюди - дві самки і один самець. Тримати їх не так легко - один верблюд на день харчується двома тюками сіна, а тюк сіна сьогодні коштує 100 грн», - розповіли працівники парку. І наголосили, що верблюд-самець перший рік приніс потомство, його взяли сюди ще дворічним і він виріс у Маріуполі. Дві самки теж виросли тут, у зоопарку, а раніше, ще до нинішньої війни, їх привезли сюди маленькими з Криму.

Читайте також: У вінницькому зоопарку з’явились на світ четверо дитинчат муфлонів

Співробітники зоопарку наголосили, що це дуже добре, коли народжуються нащадки у звірів зоопарку - це значить, що тут за ними уважний догляд і живеться їм тут непогано.

Працівники зоопарку нагадали, що цього року в січні у них в зоопарку ведмедиця Настя народила трьох ведмежат - двох дівчаток і одного хлопчика, і ведмежата вже підростають і тішать усіх співробітників, а також відвідувачів зоопарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-