КПВВ «Щастя», госпіталь і театр: Ткаченко з іноземними журналістами відвідав зону ООС

КПВВ «Щастя», госпіталь і театр: Ткаченко з іноземними журналістами відвідав зону ООС

Фото
Укрінформ
Під час престуру в район проведення ООС міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко ознайомив представників провідних світових медіа з роботою КПВВ «Щастя».

Про це повідомляє пресслужба Луганської облдержадміністрації, передає Укрінформ.

«Група журналістів з The New York Times, Deutsche Welle, Assoсiated Press, Radio France Intеrnational, Agence France-Presse, The Telegraph, Радіо Свобода та Укрінформу на чолі із міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком відвідали Луганщину в рамках престуру у район проведення Операції Об’єднаних сил», - ідеться в повідомленні.

Очільник Луганської області Сергій Гайдай ознайомив представників ЗМІ із роботою Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», який є одним з найкращих начальних закладів такого типу в Україні.

Ткаченко ознайомив представників світових медіа з роботою КПВВ «Щастя» / Фото: Луганська ОДА

Також гості побували у 59-му військовому мобільному госпіталі, де оцінили умови у яких проходять лікування та реабілітацію українські бійці, що отримали поранення, а також хворі на COVID-19. Після короткого спілкування із персоналом та пацієнтами госпіталю медійники вшанували пам’ять військових медиків, які загинули, рятуючи життя захисників України під час виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО/ООС.

Ткаченко відвідав 59-й військовий мобільний госпіталь / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Кінцевим пунктом престуру, який розпочався на Донеччині у прифронтовій Авдіївці, став КПВВ «Щастя». Тут журналісти оглянули інфраструктуру пункту в’їзду – виїзду, зокрема відвідали ЦНАП.

Також Ткаченко завітав до Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру, який у 2014 році перемістився з тимчасово окупованого Луганська.

Читайте також: Військова загроза Росії: як оцінюють ситуацію у штабі ООС

Як повідомляв Укрінформ, під час престуру для іноземних журналістів в район проведення ООС в Донецькій та Луганській областях України заступник командувача Об’єднаних сил Віктор Ганущак розповів, що у березні-квітні поставки зброї на тимчасово окуповану територію Донецької області зросли удвічі у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, а серед місцевих жителів тимчасово окупованих територій поширюється недостовірна інформація про активізацію найближчим часом бойових дій на сході України з можливістю переростання в повномасштабний військовий конфлікт з вини української сторони. Така інформація бойовиків супроводжується тезами про необхідність військової допомоги з боку РФ, щоб протистояти Об’єднаним силам, підкреслив Ганущак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-