В Україні завершили будівельні роботи у 50 сільських амбулаторіях

В Україні завершили будівельні роботи у 50 сільських амбулаторіях

Велике будівництво
Укрінформ
У межах програми Президента «Велике будівництво-2021» у 50 амбулаторіях, що розташовані в сільських громадах, завершені будівельні роботи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство розвитку громад та територій України.

«В кожній громаді має бути амбулаторія, де місцеві мешканці зможуть отримати первинну медичну допомогу, – це одна з цілей Мінрегіону. В амбулаторіях працюватимуть сімейні лікарі, що дуже важливо, адже саме до них пацієнти звертаються у першу чергу. Особливе значення така допомога набула в період пандемії – саме тому медичний напрям, в тому числі будівництво та реконструкція 200 амбулаторій, є одним з основних у програмі «Велике будівництво» цього року», – наголосив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

50 амбулаторій, що вже запрацювали в першому кварталі 2021 року, оснащені сучасними меблями та необхідним обладнанням, зокрема телемедичним.

У межах програми «Велике будівництво» до кінця року запрацюють 200 амбулаторій.

До програми цього року включені 500 соціальних об’єктів: 95 шкіл, 70 дитсадків, 80 спортивних об’єктів, 35 лікарень та 20 культурних об’єктів, 200 амбулаторій, а також 40 проєктів економічного розвитку.

Читайте також: На Сумщині оновлюють сім приймальних відділень лікарень

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що в 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень у лікарнях по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-