Зміцнення муніципального рівня України покращуватиме можливості захисту території - посол Фінляндії

Зміцнення муніципального рівня України покращуватиме можливості захисту території - посол Фінляндії

Укрінформ
Зміцнення муніципального рівня України покращуватиме розвиток держави та можливості для захисту територіальної цілісності.

Про це посол Фінляндії в Україні Пяйві Маріт Лаіне сказала під час онлайн-форуму "Солідарність мерів країн ЄС та України: управління громадою в часи пандемії", організованого Програмою "U-LEAD з Європою", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішня тема підкреслює значення партнерських відносин з точки зору підтримки розвитку України. Що міцнішим буде муніципальний рівень влади, то краще Україна житиме і краще буде здатна захищати себе", - сказала вона.

Посол наголосила, що нарощування російської військової присутності вздовж східних кордонів України та в окупованому Криму підвищує значення відносин України з міжнародними партнерами.

Читайте також: U-LEAD допомагає створити 1300 точок доступу до державних послуг

"Абсолютно зрозуміло, що використання воєнної загрози як інструменту зовнішньої політики є неприйнятним", - додала Пяйві Маріт Лаіне.

Вона зауважила, що Фінляндія підтримує територіальну цілісність та неподільність України і працює над розвитком співпраці між своїми та українськими містами.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-