На Дніпропетровщині зводять нову амбулаторію

На Дніпропетровщині зводять нову амбулаторію

Велике будівництво
Укрінформ
За президентською програмою «Велике будівництво» у Девладовому на Дніпропетровщині збудують нову амбулаторію на місці старої, яка перебувала в аварійному стані.

Як передає Укрінформ, про це розповів голова Дніпропетровської Обласної державної адміністрацію Валентин Резніченко, повідомляє пресслужба ОДА.

«Амбулаторія обслуговуватиме 6,7 тис. мешканців Девладівської громади. А це значить, що ще тисячі громадян матимуть доступ до сучасної медицини. Основні послуги вони отримуватимуть неподалік від дому», – зазначив Резніченко.

Всередині будівельники провели комунікації і вже майже завершили оздоблення. Облаштували кабінети для двох сімейних лікарів, стоматолога. В амбулаторії буде облаштована лабораторія, оглядова, процедурна, маніпуляційна, також облаштована вбиральня, зручна для людей з інвалідністю.

В амбулаторію вже привезли і нове обладнання для проведення аналізів, тестів, оглядів та обстежень. Серед іншого – автоматичний гематологічний аналізатор для діагностики основних параметрів крові.

Наразі будівельники займаються благоустроєм. Навколо будівлі покладуть плитку, облаштують клумби, решту території заасфальтують. Всі роботи проводяться обласним та державним коштом.

Читайте також: Лікарня на Миколаївщині отримає сучасне прийомне відділення

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявив, що в 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-