У Харкові померли від СOVID-19 дві породіллі

У Харкові померли від СOVID-19 дві породіллі

Укрінформ
У Харкові дві породіллі з СOVID померли у міському пологовому будинку №2.

Про це розповіла на брифінгу заступник міського голови Харкова Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє кореспондент Укрінформа.

"Обидві породіллі поступили до пологового будинку з підтвердженим коронавірусом, обидві померли 5 квітня, але лікарі зробили все, що можливо, для порятунку, про що свідчать документи перевірки", - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, 31-річна породілля поступила до пологового будинку з діагнозом COVID-19 на 39-му тижни вагітності. Стан жінки, яка лікувалася місяць, був тяжкий, із панічними атаками. 25-річна жінка теж з коронавірусом поступила на 36-му тижні, в неї це перші пологи, вона у пологовому будинку перебувала 10 днів.

Читайте також: Ризик тромбозу після COVID-19 увосьмеро вищий, ніж після вакцини AstraZeneca

"Обом жінкам, які почувалися дуже погано через легеневу недостатність, зроблено кесарів розтин. У результаті народилися дві здорові дівчинки, у старшої - вагою 3,4 кг, у молодшої - 2,7 кг. Обидві дитини виписані додому. При цьому стан обох жінок був дуже важкий. 5 квітня о 00:23 померла старша із породіль, а в 18:25 - молодша", - розповіла заступниця міського голови.

За її словами, протягом усього карантину це дві смерті породіль, відсоток смертності 1,4%.

"Обидви померли від коронавірусу, у них не діагностовано інших хвороб", - додала Горбунова-Рубан.

Вона зазначила, що пологовий будинок №2 - єдиний у регіоні, який приймає вагітних жінок з інфекційними хворобами, у тому числи, з підтвердженим коронавірусом.

"Тут усього 110 ліжок, із них 40 - для жінок з підозрою на інфекційну хворобу, у тому числі, на COVID-19. На сьогодні у пологовому будинку - 36 вагітних і породіль з підтвердженим коронавірусом, із них 5 - на кисневій підтримці, 1 - важка, на ШВЛ. Ще дві пацієнтки очікують результати ПЛР-тесту", - сказала вона.

Про факт смерті в соцмережі написав чоловік однієї з померлих.

У медичних закладах Харкова на 15 квітня нараховується 870 ліжок для хворих на коронавірус.

Читайте також: «Червона» зона змістилася на схід України - Центр здоров’я

З початку карантину у Харкові зареєструвано 79 738 випадків інфікування на COVID-19, серед них 1734 медпрацівники, 3730 дітей. Одужали 63 399 людини, померли 1112, в тому числі 17 медпрацівників. Хворіють 15 227 харків'ян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-