На Житомирщині спорудять дитячу інфекційну лікарню

На Житомирщині спорудять дитячу інфекційну лікарню

Велике будівництво
Укрінформ
На Житомирщині в межах програми Президента «Велике будівництво» корпус обласного протитуберкульозного диспансеру реконструюють під обласну дитячу інфекційну лікарню.

Про це на брифінгу повідомив голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, передає кореспондент Укрінформу.

«Обласна державна адміністрація ініціювала відкриття дитячої інфекційної лікарні на базі одного з корпусів протитуберкульозного диспансеру. Сам проєкт коштує 48 млн грн і буде реалізуватися в дві черги», - зазначив Бунечко.

За його словами, перша черга робіт вартістю 35 млн грн передбачає реконструкцію внутрішніх приміщень та влаштування покрівлі. На другу чергу спрямують 13 млн грн, під час якої проведуть утеплення та оздоблення фасадів, благоустрій території, підключення до зовнішніх інженерних мереж. Завершення проєкту заплановане на 2022 рік.

Дитяча інфекційна лікарня буде розрахована на 40 місць. Там облаштують відділення гострих кишкових інфекцій та повітряно-крапельних інфекцій. На базі медзакладу встановлять кисневу станцію.

Загалом на Житомирщині у межах «Великого будівництва» реалізують 16 проєктів, 12 з яких завершать у цьому році.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч оновить асфальт дороги держзначення на Закарпатті

Як повідомляв Укрінформ, програма Президента «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, цьогоріч у межах програми буде завершено близько 300 об’єктів соцінфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-