Кремінь просить перевірити, чи був у дитсадку на Закарпатті мовний скандал

Кремінь просить перевірити, чи був у дитсадку на Закарпатті мовний скандал

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь звернувся до Закарпатської обласної держадміністрації, аби перевірити інформацію щодо можливої відмови прийняти до дитсадка міста Виноградів дитини через начебто незнання її батьками угорської мови.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сторінці Уповноваженого із захисту державної мови у Facebook.

«Я звернувся до керівництва Закарпаття невідкладно відреагувати на таку дивну відмову в межах чинного законодавства України», - повідомив Кремінь.

Мовний омбудсмен зазначив, що ОДА спільно з органами місцевого самоврядування вже створила тимчасову комісію, яка з’ясовує ситуацію та найближчим часом поінформує про результати.

Читайте також: Угорщина готова "бульдозером" діяти у питаннях нацменшин - Кулеба

«Як Уповноважений із захисту державної мови триматиму це питання на особистому контролі», - наголосив Кремінь.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня 2021 року набули чинності норми статті 30 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», які регулюють використання державної мови у сфері обслуговування споживачів.

Відповідно до цієї статті, державною мовою мають звертатися до споживачів в усіх сферах обслуговування. Зокрема, підприємства, установи та організації усіх форм власності; фізичні особи-підприємці; суб'єкти господарювання, які обслуговують споживачів (у тому числі інтернет-магазини).

Вимога стосується також надання освітніх, соціальних, юридичних, транспортних та інших послуг, медичного обслуговування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-