Депутатка просить РНБО розглянути поширення у Черкасах антивакцинаторських закликів

Депутатка просить РНБО розглянути поширення у Черкасах антивакцинаторських закликів

Укрінформ
Народний депутат України Ольга Стефанишина (фракція «Голос») звернулася до Ради національної безпеки і оборони України щодо черкаських активакцинаторів, які, на її думку, становлять серйозну загрозу національній безпеці та національним інтересам держави.

Існування такого звернення, оприлюдненого у місцевому виданні "Прочерк", Стефанишина підтвердила кореспонденту Укрінформу.

«У ході здійснення моєї депутатської діяльності мені стало відомо про те, що в місті Черкаси масово розміщуються сітілайти, які містять заклики та інформацію, спрямовану на припинення здійснення вакцинації в Україні. Зокрема, на сітілайтах містяться написи абсолютно ненаукового характеру щодо вакцинації як чіпізацїі, контролю населення через 5G, світову змову тощо. Подібні надписи на сітілайтах та інших конструкціях розміщуються в тому числі й на об’єктах комунальної власності міста Черкаси: навіть на території лікарень, зупинках громадського транспорту тощо", - йдеться у зверненні Стефанишиної.

Читайте також: МОЗ спростувало заяви антивакцинаторів про “виграш” справи у суді

За її словами, тоді як ситуація з розповсюдженням COVID-19 в Україні залишається критичною та навіть погіршується, вакцинація населення є питанням національної безпеки.

"Зважаючи на зазначене вище, прошу в найкоротші строки вжити невідкладних заходів, зокрема, розглянути на засіданні РНБО питання загрози національній безпеці України, пов’язаної з розповсюдженням антивакцинаторських закликів у місті Черкаси", - йдеться у зверненні.

Стефанишина просить також голову Черкаської обласної державної адміністрації та міського голову з’ясувати обставини розміщення сітілайтів та інших конструкцій із антивакцинаторськими написами та встановити осіб, на замовлення яких та за чий кошт здійснюється таке розміщення.

Укрінформ звернувся до міського голови Черкас Анатолія Бондаренка з проханням прокоментувати ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-