На 87 окрузі Прикарпаття прийняли уточнений протокол голосування, лідер не змінився - ОПОРА

На 87 окрузі Прикарпаття прийняли уточнений протокол голосування, лідер не змінився - ОПОРА

Укрінформ
Окружна виборча комісія по виборчому округу №87 на Прикарпатті прийняла уточнений протокол про підсумки голосування на семи дільницях після судових рішень. Лідером виборчих перегонів залишається кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

«Ввечері 14 квітня на своєму засіданні ОВК округу №87 розглянула питання уточнення протоколу про підсумки голосування на семи дільницях, щодо яких були прийняті судові рішення і доручення від ЦВК скласти протокол із позначкою "Уточнений" про підсумки голосування в окрузі 87. За даними прийнятого уточненого протоколу ОВК округу №87, щодо двох лідерів виборчих перегонів зазначені такі цифри: Василь Вірастюк - 15 536 голосів, Олександр Шевченко (1971 р.н.) - 15 114 голосів», - ідеться у повідомленні.

За інформацією ОПОРИ, по п’яти виборчих дільницях до уточненого протоколу увійшли ті цифри, які були відображені у протоколі засідання ОВК раніше, без урахування бюлетенів для голосування, нестачу яких було виявлено.

«По дільниці 261027 (Яремче) ОВК прийняла рішення не враховувати виборчі бюлетені, адже на контрольних листах у великих та переносній скриньках були відсутні печатки. Таким чином, відомості щодо голосування за кожного кандидата по вказаній дільниці не увійдуть до уточненого протоколу ОВК», - зазначає ОПОРА.

Як повідомлялося, 28 березня на Прикарпатті відбулися проміжні вибори народного депутата по 87 виборчому округу з центром у Надвірній.

Читайте також: Вірастюк сказав, в якому комітеті Ради планує працювати

Відповідно до протоколу про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі №87 від 4 квітня 2021 року перемогу на виборах здобув кандидат від партії «Слуга народу» Василь Вірастюк, випередивши Олександра Шевченка на 749 голосів.

Шевченко подав низку позовів до Івано-Франківського окружного адміністративного суду стосовно рішення ОВК про проведення повторно перерахунку та про скасування рішення про визнання виборів на дільницях недійсними.

12 квітня ЦВК доручила ОВК підготувати та надати не пізніше 17:00 15 квітня протокол з поміткою «Уточнений» з урахуванням судових рішень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-