У Харкові працівники авіазаводу перекрили дорогу через зарплатні борги

У Харкові працівники авіазаводу перекрили дорогу через зарплатні борги

Відео
Укрінформ
Акція з вимогою виплатити зарплатні борги за частину лютого та березень поточного року проходить біля прохідної Харківського авіаційного заводу (ХАЗ).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасників акції - понад 200. Вони перекрили пішоходний перехід біля заводу. Проїзд відкрито лише для авто швидкої медичної допомоги та авто з дітьми. Учасники тримають в руках плакати з написами "ХАЗу - зарплату", "ХАЗу - роботу", "Вимагаємо виплатити заборгованість по зарплаті та списання боргів авіаційного заводу".

"Борг за першу частину лютого станом на 14 квітня погасили, причому у першу чергу гроші отримав виробничий персонал. Керівництво заводу обіцяє, що у травні ліквідують заборгованість, і в подальшому кошти надходитимуть регулярно. Але людям потрібні гроші зараз, тому ми нагадуємо керівництву заводу про грошові обов"язки перед працівниками і будемо нагадувати надалі", - сказав журналістам організатор акції та голова профспілки підприємства Михайло Погорєлов.

Учасники продовжують перекривати дорогу. По вулиці Деревянко та Білгородському шосе - автомобільні затори. За порядком стежить поліція.

Читайте також: Компенсації за затримку зарплат і пенсій - Кабмін ухвалив нові правила

Як повідомляв Укрінформ, 14 квітня заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" з виробництва Ігор Фоменко сказав на брифінгу в Харкові, що для Харківського державного авіаційно-виробничого підприємства (ХАЗ) шукають інвестора, готового вкласти в програму імпортозаміщення для літака Ан-74 150 млн доларів: "Без підтримки інвестора – внутрішнього, зовнішнього - держава не знайде коштів".

4 січня віцепрем"єр-міністр Олег Уруський під час робочої поїздки до Харкова повідомив про підготовку законопроєкту щодо списання заборгованості ХАЗу. Загальна сума боргу заводу перед бюджетом, кредиторами і працівниками - близько 4 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-