У Тернополі споруджують другу чергу Водної арени

У Тернополі споруджують другу чергу Водної арени

Велике будівництво
Укрінформ
У Тернополі триває будівництво найбільшого спортивного об'єкта регіону - Водної арени «Тернопіль»; планується, що цього року в рамках президентської програми «Велике будівництво» буде завершено другу чергу комплексу.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Тернопільської ОДА.

За словами голови ОДА Володимира Труша, загальна вартість другої черги будівництва становить 26 млн грн, з яких 15,7 грн було виділено з Державного фонду регіонального розвитку.

Будівництво другої черги Водної арени передбачає створення обвідного каналу з мостом, будівництво шести причалів, стартової вишки і елінгів із благоустроєм. Буде також влаштовано систему доріжок «Альбано».

Минулого року, під час будівництва першої черги, на Водній арені вже були зведені трибуни, адміністративна будівля та суддівська вишка. Також було зміцнено берегову лінію і прокладено дорогу вздовж каналу і трибун.

Читайте також: На Донеччині будують оздоровчий комплекс із басейнами

В ОДА уточнюють, що після завершення будівництва Водна арена «Тернопіль» буде оснащена фотофіксацією стартових доріжок, тут будуть обладнані кабіни для коментаторів, окремі приміщення для представників міжнародних федерацій та спортсменів. Також на території комплексу діятиме конференцзал, буде облаштовано місця для харчування спортсменів та вболівальників.

Очікується, що Водна арена «Тернопіль» сприятиме розвитку дитячо-юнацького спорту, на ній будуть проводити тренування національних збірних з веслувальних видів спорту, риболовного спорту, а також змагання міжнародного та національного рівня. Це забезпечить не тільки соціальний, а й економічний ефект для міста і області загалом.

Як повідомляв Укрінформ, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко заявляв, що в 2021 році за президентською програмою в Україні збудують та реконструюють 80 стадіонів і 29 басейнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-