«U-LEAD з Європою» вчить громади, як створити освітню мережу

«U-LEAD з Європою» вчить громади, як створити освітню мережу

Децентралізація
Укрінформ
На базі Закарпатського регіонального офісу Програми "U-LEAD з Європою" відбувся вебінар, присвячений формуванню спроможної освітньої мережі в територіальних громадах.

Про це Укрінформу повідомили у Закарпатському регіональному офісі.

Зокрема, керівник Закарпатського РО Микола Сюсько зауважив, що представники громад разом з експертами під час вебінару обговорили актуальні питання та ефективні підходи формування спроможної освітньої мережі в територіальних громадах.

Учасниками заходу стали десятки представників органів управління освітою та керівники навчальних закладів громад Закарпатської та Рівненської областей.

Експерт з освіти Програми «U-LEAD з Європою» Сергій Дятленко під час вебінару розповів про стратегічні питання формування спроможної освітньої мережі у тергромадах. Експерт додав, що серед факторів, які впливають на рівень освіти, - родинне виховання, середовище, соціально-економічний статус та освітній (навчальний) процес. Дятленко закликав громади звернути увагу на розвиток дитячих садочків і на те, що у шкільний період важливими є різноманітні спортивні та творчі активності, бо чим більше діти у них залучені, тим їхні показники в освіті є вищими.

Експерт з освіти Програми «U-LEAD з Європою» Алевтина Седюченко у своєму виступі зазначила, що потрібно створювати у громаді центри професійного розвитку вчителів.

Під час вебінару також обговорили питання управління мережами закладів загальної середньої освіти та практичний досвід формування спроможної освітньої мережі.

Читайте також: U-LEAD консультує громади у сфері міжмуніципального співробітництва

Загалом протягом року Програма "U-LEAD з Європою" провела для громад з усієї України уже 48 семінарів, які були присвячені освітнім питанням.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян та розширює можливості громад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-