На Донеччині реалізують 19 проєктів освітньої сфери

На Донеччині реалізують 19 проєктів освітньої сфери

Велике будівництво
Укрінформ
На Донеччині за президентською програмою «Велике будівництво» буде реалізовано 19 проєктів освітньої сфери, у тому числі створять музей науки у Маріупольському держуніверситеті.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це 13 квітня на брифінгу в Краматорську повідомила заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

«Цьогоріч за президентською програмою «Велике будівництво» подано 19 проєктів освітньої сфери… Проєкти реалізуються за рахунок коштів всіх рівнів бюджетів: державного, обласного та місцевих бюджетів територіальних громад», - сказала Костюніна.

Вона зазначила, що буде реконструйовано 7 закладів дошкільної освіти: 4 - у Маріуполі, по одному у Добропіллі, Костянтинівці та Мирнограді. Загальна потужність дитячих садочків - 1500 місць.

Також заплановано проведення реконструкції 11 закладів загальної середньої освіти: 3 – у Бахмуті, по одній школі – в Авдіївці, Маріуполі, Новогродівці, Родинському, Торецьку, у смт Новоекономічне та у селищах Кальчик та Петрівка.

За словами Костюніної, дві з цих шкіл розташовані вздовж лінії розмежування - в Авдіївці та Торецьку.

Реалізація цих проєктів дозволить покращити умови навчання для 7 500 учнів.

Костюніна уточнила, що 7 проєктів будуть реалізовані із залученням коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР): в одному садочку, п’яти школах, а також розпочнеться реалізація проєкту щодо створення музею науки у місті Маріуполь. За Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України реалізується 8 проєктів: у п’яти садочках та трьох школах. За рахунок коштів обласного бюджету реалізуються 4 проєкти: в одному садочку та трьох школах.

«До кінця 2021 року планується завершення будівельних робіт на 15 об’єктах, 4 об’єкти внесено як перехідні на 2022 рік», - підсумувала заступниця очільника області.

Читайте також: На Донеччині будують оздоровчий комплекс із басейнами

Як повідомлялося, президентська програма «Велике будівництво» у 2021 році спрямована на проєкти соціальної інфраструктури та на економічний розвиток регіонів. За словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, цьогоріч у межах цієї програми в Україні буде завершено близько 300 об’єктів соціальної інфраструктури. Частка проєктів соціальної інфраструктури у «Великому будівництві-2021» сягатиме 70%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-