На Прикарпатті ремонтують мости на трасі Татарів – Кам’янець-Подільський

На Прикарпатті ремонтують мости на трасі Татарів – Кам’янець-Подільський

Велике будівництво
Укрінформ
За президентською програмою «Велике будівництво» на автодорозі Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський, яка проходить Івано-Франківщиною, капітально ремонтують мости.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Зокрема, ведуться роботи на мосту через річку Лючка в селі Стопчатів Косівського району. Там завершують армування монолітної плити, влаштовують підходи до мосту – перехідні плити та основу для спорудження консолей тротуарів. Рух транспорту здійснюється тимчасовим об’їзним мостом. Фінансування цього проєкту здійснюється із державного бюджету.

Також розпочато виготовлення проєктно-кошторисної документації на другий об’єкт у Стопчатові – капітальний ремонт дванадцятиметрового арочного мосту. Діючий міст не відповідає сучасним вимогам за вантажопідйомністю та габаритами, спостерігається руйнування кам’яної кладки стінки мосту, тріщини, випадання окремих фрагментів кам’яної кладки у зводі арки.

Продовжуються роботи на мосту через річку Мачура в селищі Ворохта, автодорога Р-24 Татарів – Кам’янець-Подільський. Він побудований у 1968 році. На об’єкті збудували тимчасовий об’їзний міст, влаштовується асфальтобетонне покриття на підходах до мосту та скеровується ним рух транспорту. Опісля відбудеться демонтаж діючого та будівництво нового мосту.

Читайте також: Укравтодор влаштовує на Хаджибейському мосту тришарову гідроізоляцію

Регіональна автомобільна дорога Р-24 Татарів – Кам'янець-Подільський проходить територією Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей і є однією із основних транспортних артерій у західному регіоні України. Найбільш значний вантажний і пасажирський потік спостерігається в літній період, що пов'язано із автотуризмом у районі Карпат.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу президента і координатор «Великого будівництва» Кирило Тимошенко заявив, що у планах «Великого будівництва» на цей рік – збудувати і оновити 6500 км доріг та 245 штучних споруд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-