На Вінниччину надійшли 5600 доз вакцини CoronaVac

На Вінниччину надійшли 5600 доз вакцини CoronaVac

Укрінформ
На Вінниччину у понеділок надійлшо 5600 доз вакцини від коронавірусу CoronaVac, виробництва Sinovac Biotech.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОДА, передає Укрінформ.

«В понеділок, 12 квітня о 23:30, вакцина проти гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, «КОРОНОВАК Вакцина для профілактики вирощена з використанням клітин VERO), інактивована» надійшла на регіональний склад зберігання вакцин», - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 13 квітня, у Вінниці очікують поставку шприців та коробок для утилізації вакцини.

Вакцинацію проводитимуть медики 9 мобільних бригад, які пройшли навчання по роботі з вакциною CoronaVac. Передусім щеплення робитимуть маломобільним групам населення та людям, які доглядають за маломобільними. У разі невикористання вакцини, залишковими дозами вакцинуватимуть освітян, які будуть задіяні у ЗНО у 2021 році.

Читайте також: На Чернігівщині вакцину CoronaVac колотимуть лежачим хворим та вчителям, задіяним у ЗНО

Вакцина надійшла в однодозних флаконах. Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів.

Як повідомляло агентство, 24 лютого на Вінниччину було доправлено 17 800 доз вакцини АstraZeneca/Covishield. Станом на вівторок в області першою дозою щеплені 16630 осіб, використано 93% наявної вакцини.

На Вінниччині станом на ранок вівторка зафіксовано 342 нових випадки COVID-19, померли від ускладнень коронавірусу 20 осіб. З початку пандемії в області захворіла 63 341 особа.

В Україні лабораторно підтверджено 1 872 785 випадків COVID-19, з них за минулу добу - 11 680.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-