У Чернівцях в реанімації рятують шестиденне немовля із підозрою на COVID-19

У Чернівцях в реанімації рятують шестиденне немовля із підозрою на COVID-19

Укрінформ
У реанімації Чернівецької обласної дитячої лікарні, де знаходяться хворі з COVID-19, рятують шестиденне немовля. Дитина народилася передчасно від мами із підтвердженим коронавірусом.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів медичний директор Чернівецької обласної дитячої лікарні Олександр Тесліцький.

"Діти поступають, в основному, у стані середньої важкості та важкому стані. Станом на ранок у відділенні реанімації була одна дитинка. Це немовля, яке народжене від "позитивної" мами. При народженні маса тіла цієї дитинки була один кілограм двісті грамів. Перший тест, який у неї взяли одразу після народження, показав негативний результат. Але ми розуміємо, що дитина може бути ще в інкубаційному періоді. Адже контакт із хворою мамою у неї відбувся при народженні і протягом 14 днів хвороба ще може проявитися. А дитині наразі 6 днів. Тому підозра на COVID-19 у неї не знята", - сказав медик.

За його словами, останні дні в обласній дитячій лікарні спостерігають певне покращення ситуації із госпіталізацією пацієнтів. Зокрема, якщо ще кілька тижнів тому до лікарні щодня потрапляли в середньому 15-16 діток, то вже останні дні госпіталізують в середньому по 9-11 дітей на добу.

Читайте також: У Чернівцях виписали 100-річну бабусю, яка вилікувалась від коронавірусу

"Це різного віку діти. Є і новонароджені діти, є чимало дітей 12-14 років. Спостерігаємо велику кількість пневмоній серед дітей. Якщо, наприклад, порівнювати із осінню минулого року, тоді ми спостерігали легший перебіг коронавірусу в дітей. Зараз це досить важкий перебіг, велика частка пневмоній, і вагома частка симптомів у вигляді розладів з боку шлунково-кишкового тракту. Це і багатократне блювання, і діарея, що провокує порушення гемодинаміки внаслідок зневоднення", - додав Тесліцький.

Він поінформував, що наразі в інфекційному корпусі обласної дитячої лікарні перебуває 77 дітей. Із них у 37 діток є підтверджений COVID-19 або підозра на нього. У решти 30 дітей підозра уже або повністю знята, або отриманий перший негативний результат, але вони досі лікуються.

Читайте також: Степанов: Ми вийшли на пік третьої COVID-хвилі, ситуація стабілізується

Як повідомлялося, станом на 13 квітня у Чернівецькій області зафіксували 74 099 випадків інфікування COVID-19. Із них 53 010 пацієнтів одужали, 1 515 людей померли.

В Україні за минулу добу, 12 квітня, зареєстрували 11 680 випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-