На Закарпатті гірську дорогу укріплюють підпірною стінкою рекордного розміру

На Закарпатті гірську дорогу укріплюють підпірною стінкою рекордного розміру

Велике будівництво
Укрінформ
На Рахівщині на дорозі споруджують низову стінку з плит рекордного розміру — їхня висота становить 12 м. Роботи виконуються у рамках національної програми Президента України «Велике будівництво».

Про це повідомляють на офіційному сайті Закарпатської ОДА, передає Укрінформ.

Зазначається, що роботи ведуться на дорозі державного значення Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів, наразі вони тривають між селами Ділове та Луг на Рахівщині.

Як повідомив перший заступник голови Закарпатської ОДА Мирослав Білецький, довжина конструкції становить 826 метрів. Її будують секціями через великий ухил земполотна. Вже забетонували 8 секцій по 12 метрів.

Білецький уточнив, що за кількасот метрів гору укріплюють верховою габіонною стінкою - вона буде завдовжки 51 м, заввишки - 4 м. Для відведення води з ґрунтів у стіну вмонтовують дренажні труби.

За масштабами конструкцій, що захищають дороги від розмиву й обвалення ґрунтів, Закарпатська область є рекордсменкою в країні.

«Усі пам’ятають, які обвали у гірських районах області були минулого року, коли стихія змила величезні ділянки дороги. Щоб подібне не повторилося, укріплення і захист дорожнього полотна – невід’ємний етап ремонту доріг у таких регіонах», - наголосив Білецький.

Раніше уздовж маршруту Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів вже облаштували понад два кілометри підпірних стінок.

Читайте також: На Закарпатті відремонтують міст через річку Тересва

Як повідомляв Укрінформ, в 2021 році в рамках національної програми Президента “Велике Будівництво” планують збудувати 4500 кілометрів державних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-